Tellus tähtäimessä


Niburu! Tuo pahaenteinen sana aiheuttaa sydämentykytystä kautta maailman. Hirveä tuho kiitää avaruudessa suoraan kohti kotiplaneettaamme, eikä juuri mitään ole tehtävissä. Voit tietysti kaivaa takapihalle maanalaisen bunkkerin ja varastoida sinne säkeittäin sokeria ja laatikkokaupalla energiajuomia, mutta tuokaan toimenpide ei takaa selviytymistä. Valtamerien vedet loiskahtavat altaistaan peittäen mantereiden alavat osat, tulta ja tulikiveä sataa kaikkialla! Harvat henkiin jääneet riutuvat ydintalven pimeydessä hytisten. Aikaa ei ole paljon jäljellä, sillä tuho iskee jo 12.12.2012. Pitäisikö mennä heti taloyhtiön työkaluvarastolle ja lainata se Fiskarsin mainio ojalapio, ennen kuin joku muu ehtii varata sen? Vajaassa kahdessa vuodessa kaivaa jo aika syvän onkalon ja ehtiipä sen vuorata betonillakin, kun tilaa tarvikkeet ajoissa. Projekti ei olisi turha, vaikka Niburun pahaenteinen, punainen silmä ei ilmestyisikään iltataivaalle. Kuoppaa voisi hyödyntää vaikka viinikellarina tai mietiskelypaikkana silloin, kun elämänkumppanin kanssa tulee syvempiä näkemyseroja. Keuhkot ja sydänkin voisivat paremmin, sillä routaisen maan kaiveleminen käy kyllä kuntoilusta.

Internetin keskustelupalstat pullistelevat Niburuaiheisia kirjoituksia ja youtube tarjoaa aiheesta yli kaksituhatta videota, joten pakkohan tuossa on jotain perää olla! Siitä, mikä Niburu tarkkaan ottaen on, ei saa helposti selvää. Välillä se on ruskea kääpiötähti, joka piileksii aurinkomme takana, toisinaan se on planeetta tai pyrstötähti, joka viuhahtaa niin läheltä ohi, että maapallon navat vaihtavat keskenään pakkaa. Kuinka tahansa, tuho tulee olemaan hirvittävä.

Mistä tämä kaikki tieto on sitten saatu? Tuntuisi todennäköiseltä, että NASA on avaruusteleskoopillaan paikantanut kohti kiitävän ammuksen, tarkkaileehan sen Near Earth Object Program (NEO) nimenomaan maata uhkaavien taivaankappaleiden ratoja. NASA ei tällaista havaintoa myönnä tehneensä, seikka joka vain vahvistaa ilmiön uskottavuutta, sillä eihän moista tietoa voisikaan rahvaalle julkistaa. Uutinen onkin paljon vanhempaa perua, sillä muinainen Maya-kansa on merkannut tuon maagisen päivämäärän kalenterinsa viimeiselle sivulle jo ammoisina aikoina. Google tietää myös, että paholaisplaneetta näkyy jo paljain silminkin, tosin vain etelänavalta tiirailtaessa. Niburun vaikutus tuntuu jo Suomessakin, sillä pääkaupungissamme vuorottelevat hillittömät lumituiskut ja paukkupakkaset eivät voi johtua mistään muustakaan.

Tuo kaikki tuntuu varsin vakuuttavalta, mutta muutama yksityiskohta vaatisi kyllä tarkentamista. Voisin vielä uskoa sen, että USA:n johto pystyy tukkimaan NASA:n kaikkien virkailijoiden suun niin tehokkaasti, että mitään ei vuoda julkisuuteen. Maailmassa on kuitenkin tuhansia tähtitieteen harrastajia, jotka ovat omilla välineillään löytäneet pyrstötähtiä ja supernovia ennen suuria observatorioita. Miten heidän suunsa on onnistuttu tukkimaan? Väite, että tappajatähti näkyy vain etelänavan päällä seisoskellessa, ei sekään kestä kriittistä tarkastelua. Kaikki astronomiset kohteet, jotka näkyvät navalla, näkyvät myös jokaisesta pisteestä päiväntasaajan eteläpuolella. Mayakansalla oli kehittynyt kalenteri, hatunnosto sille. Sen maailmankaudet perustuivat kuitenkin paikalliseen uskontoon, eivätkä he ilman nykyaikaisia havaintovälineitä olisi mitenkään voineet laskea taivaankappaleiden ratoja tuhansiksi vuosiksi eteenpäin. Jos he tosiaankin olivat havainnoineet Niburun lähiohituksia jo useamman kerran, odottaisi samankaltaisia muistiinpanoja löytyvän muiltakin muinaisilta kansoilta. Sellaisista ei kuitenkaan ole todisteita. Lumiset pakkastalvet ovat sään luonnollista vaihtelua, mahdollisesti myös orastava oire ilmaston lämpenemisestä. Ehkä kuitenkin pahin takaisku Niburun uskottavuudelle on se, että tuhon piti tulla jo 15. toukokuuta vuonna 2003. En muista tarkkaan, mitä tuona päivänä tein, mutta kun etsin netistä ko. päivämäärän tapahtumia, ei sieltä löytynyt uutista globaalista tuhosta. Suurin uutinen taisi olla autoveron muutos tuolla päivämäärällä.

12.12.2012 näyttää olevan keskiviikkopäivä. Kalenterissani ei ole merkintöjä tuolle päivämäärälle, mutta taidan ihan huvikseni lisätä sille kohdin muistutuksen maailman loppumisesta varmistaakseni sen, että tapahtuma ei livahda ohi yhtä huomaamatta kuin tuo edellinen Niburun vierailu. Jossain aurinkoa kiertävällä radalla voi hyvinkin liidellä kivenjärkäle, jolla on pahat mielessä, mutta niin kauan kun sellaisesta uhasta ei ole uskottavaa tietoa, aion nukkua yöni rauhassa. Nuku sinäkin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *