***

Tietokirjoittaminen

Opetan ja ohjaan tietokirjoittamista ja kulttuurijournalistista kirjoittamista Turun yliopistossa ja Avoimessa yliopistossa. Kurssit ovat painottuneet tietokirjoittamisen perusteisiin, tietokirjakritiikin ja esseen kirjoittamiseen.

Lisäksi olen pitänyt eri ammattiryhmille (tietokirjailijat, yliopiston tutkijat, journalistit, psykoterapeutit) kursseja mm. seuraavilta aloilta: tietokirjoittaminen, luova tietokirjoittaminen, tietokirjahautomo, akateeminen kirjoittaminen, tieteen yleistajuistaminen ja blogikirjoittaminen.

Ota yhteyttä. Kysy tietokirjoittamisesta – ja luovasta tietokirjoittamisesta.

Toimin myös itse tietokirjailijana ja kriitikkona. Olen julkaissut kirjallisuuteen ja lukemiseen keskittyneitä artikkeleita, monografioita ja ollut mukana toimittamassa kirjallisuuden alan tietokirjoja (esim. Avaimen Café Voltaire -sarja). Tietokirjakritiikkiä olen kirjoittanut viime aikoina mm. Agricolan arvostelujulkaisuun ja Tieteessä tapahtuu -lehteen.

 

Olen Suomen tietokirjailijat ry:n hallituksen jäsen.

 

Erityisasiantuntemukseni alaani on faktan ja fiktion, kaunokirjallisuuden ja tietokirjallisuuden väliin jäävä oma/elämäkerrallinen kirjallisuus ja kirjoittaminen.

 

Viime aikoina olen ollut erityisen kiinnostunut tietokirjoittamisen ohjaamiseen ja opettamiseen liittyvistä kysymyksistä ja menetelmistä, joista olen myös kirjoittanut tieteellisiä artikkeleita.